سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
.:؛ حقوق و حقوقدانان ؛:.
درباره وبلاگ


سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
صفحات وبلاگ
23090294263918019306.jpg
جمعه 90 مهر 1 :: 9:13 عصر ::  نویسنده : محسن قاری

پس از چهار بار عدم اجرای حکم اعدام:

چگونه «تروی دیویس» در آمریکا اعدام شد؟

دادگاه هیچگاه نتوانست اتهامات وارده به وی را ثابت کند و سرانجام وی با استفاده از صندلی الکتریکی اعدام شد /اما اولین کسی که در آمریکا از طریق صندلی الکتریکی اعدام شد "ویلیام کملر " از نیویورک بود .شوک برقی به مدت 17 ثانیه به وی وارد شد که موجب بی‏هوشی او شد ولی قلب و مغز وی از کار نیفتاد. بعد از معاینه پزشکان دستور اعدام مجدد صادر شد ولی ژنراتوری که...

در حالی که مقامات مختلف آمریکایی به کرات ایران را به دلیل اجرای قصاص قاتلین در مجامع مختلف بین المللی محکوم کرده اند ، بررسی ماجرای «تروری دیویس» سیاهپوست که تا کنون چهار بار  به خاطر قتل یک پلیس سیاه پوست تا آستانه اعدام پیش رفته بود  و بالاخره در پنجمین بار مزه اعدام را چشید ، حقایقی را درباره نظام قضایی آمریکا روشن می کند .

به گزارش «تابناک »، «تروری دیویس» ، مرد سیاهپوستی است که  در طولی 22 سالی که به اتهام قتل در زندان به سر می برده است ، تا کنون چهار بار برای اعدام اماده شده بود ، اما اعدام نشده ، اما در نهایت  غروب چهارشنبه او باحکم دادگاه  اعدام شد. 
«یوورنیوز» در این باره گزارش داده است که از ماه اوت 1989 تاکنون چندین دادگاه در مورد این پرونده تشکیل شده است، پرونده ای که از همان ابتدا شواهد و عدله محکمی نداشت. بسیاری از شاهدهای پرونده شهادت خود را پس گرفتند، آلت قتاله هیچگاه پیدا نشد و اثری از دی.ان .ای تروی دیویس هم بدست نیامد. آیا باید او را قربانی دانست؟ 
همسر وی با انتقاد از سیستم قضایی ایالات متحده ، می گوید که با نبود مدارک متقن برای اثبات گناهکاری وی رمدت 22 سال حبس کرده و چهار بار تا پای اعدام برده اند در این باره گفته است  که:” این ما هستیم که قربانی هستیم. به ما نگاه کنید. بیست و دو سال آزگار است که با این مسئله درگیریم و امروز زمان اجرای عدالت است. ما به آن نیاز داریم.”
پسر وی هم در این ارتباط  اضافه می کند :"پدر من قربانی شد. او این شانس را نداشت که بماند و ازخود دفاع کند. او را از ما گرفتند.”
بررسی سرنوشت دیویس نشان می دهد نه تنها وی قربانی سیستم قضایی ایالات متحده شده است ، بلکه زندگی خانواده گی وی نیز در طول 22 سال تحت تاثیر قرار گرفته است  و این مطلبی است که شبکه خبری یورونیوز نیز به آن اشاره کرده است . 
اما مجرمان چگونه در امریکا قصاص می شدند ؟
در حال حاضر چهار روش برای اعدام  در آمریکا وجود دارد که عبارت است از اعدام با استفاده از صندلی الکتریکی، جوخه اعدام، تزریق سم، حلق‎آویز کردن.
 اما در گذشته روش های دیگری برای اعدام مجرمان وجود داشت که عبارت بودند از : 
سوزاندن: 
این نوع اعدام از طریق سوزاندن محکومان به صورت‌های مختلف صورت می‌گرفت که ریختن "سرب گداخته " در حلق محکومان و زنده به آتش انداختن و یا گودال‌های آتش که برای اعدام‌های جمعی استفاده می‌شده است از جمله این روش‌ها است. سوزاندن در اوایل قرن 19 در آمریکا متوقف شد. 
زمانی که تعداد زندانیان اعدامی زیاد بوده بعضا حجم آتش زیادی برای سوزاندن آنها استفاده می‌شده است. 
سوزاندن تدریجی: 
در این روش محکوم به تدریج در آتش می‌سوخت و جان می‌داد به صورتی که سوزاندن متهم از پاها شروع شده و پس از دست‌ها و بازوها، سینه، بالای سینه و نهایتا صورت‌بود که به مرگ منجر می‌شد. در این روش 2 ساعت مرگ محکوم به طول می‌انجامید. 
یکی از نمونه‌های آدم‌سوزی در آمریکا به ایالت تکزاس مربوط می‌شود که یک سیاه پوست آمریکایی را که از عقب ماندگی ذهنی رنج می‌برد به اتهام قتل یک زن سفید پوست آمریکایی در نوعی روغن فرو بردند و بعد با طناب آویزان کردند و با آتش وی را به تدریج سوزاندند.
چرخ خردکننده":

یکی از روش‌های شکنجه و اعدام در قرون وسطی که تا اوایل قرن 19 ادامه داشته است اعدام به وسیله "چرخ خرد کننده" بوده است. این نوع اعدام علاوه بر آمریکا در بخش‌هایی از اروپا مانند فرانسه و آلمان هم استفاده می‌شده است. این روش یکی از زجرآورترین روش‌های اعدام است که به تدریج و با درد زیاد باعث مرگ محکومان می‌شده است. 
چرخ خردکننده شامل یک چرخ بزرگ چوبی می‌شود که محکوم به آن بسته می‌شد و مامور اعدام با استفاده از گرز، چماق یا پتک‌ آهنی یا چوبی ضرباتی را به بدن محکوم در محل‌هایی از بدن او که بین پره‌های چرخ قرار داشت وارد می کرده است. پره‌های چرخ و فاصله بین آنها باعث می‌شد تا ضربه‌های وارده توسط مامور اعدام استخوان‌های محکوم را به طور کامل خرد کند. در برخی موارد به‌جای چرخ از صلیب‌هایی استفاده می‌شد که با میخ‌های آهنی به این صلیب بسته می‌شدند و با میله‌های آهنی یا چوبی به آنها ضربه وارد می‌شد.
صندلی الکتریکی

استفاده از صندلی الکتریکی برای اعدام اولین بار در آمریکا مورد استفاده قرار گرفت. در این روش محکوم با نوارهای چرمی به روی صندلی چوبی بسته می شود و سیم های برق به بدن و سر او متصل می شود. 
صندلی الکتریکی تنها در آمریکا و به مدت چند دهه است که استفاده می‌شود. البته این روش اعدام زمانی که آمریکایی‌ها بین سالهای 1924 - 1976 فیلیپین را تحت اشغال خود داشتند در این کشور مورد استفاده قرار می گرفت. 
اولین صندلی الکتریکی 
اولین صندلی الکتریکی توسط دکتر "دیوید راکول " در سال 1840 ساخته شد و برای اولین بار در سال 1890 از آن استفاده گردید. 
ایده ساخت صندلی الکتریکی زمانی به وجود آمد که یک مرد مست در آمریکا با برخورد به سیم های برق جان داده بود. از آنجایی که یکی از افراد مسئول پیگیری ایجاد روش جدید برای اعدام دندانپزشک بود، ایده صندلی الکتریکی را مطرح کرد. 
این دکتر دندانپزشک دو نفر از خبره های برق را در آمریکا برای ایجاد صندلی الکتریکی استفاده کرد: توماس ادیسون و نیکولا تسلا. این دو نفر در آن زمان رقیب هم محسوب می شدند و نمی‌خواستند از سیستم آنها برای این کار استفاده کنند چون می ترسیدند مشتریانشان به خاطر این کار از محصولات آنها استفاده نکنند. ادیسون برای آزمایش چند حیوان را به این روش در ملأ عام کشت.
اولین نفری که توسط صندلی الکتریکی اعدام شد 
اولین کسی که از این طریق اعدام شد "ویلیام کملر " از نیویورک بود که در آگوست 1890به این صورت اعدام شد. 
شوک برقی به مدت 17 ثانیه به وی وارد شد که موجب بی‏هوشی او شد ولی قلب و مغز وی از کار نیفتاد. بعد از معاینه پزشکان دستور اعدام مجدد صادر شد ولی ژنراتوری که برق صندلی را تامین می‌کرد برای شارژ مجدد به زمان احتیاج داشت. 
این بار از 2 هزار وات برق برای اعدام وی استفاده شد. جریان قوی برق باعث پاره شدن رگ های او شد و فوران خون به بیرون از بدنش باعث اتصالی در صندلی شد و منجر به آتش گرفتن وی شد. 
بعد از این اتفاق یکی از افرادی که مسئول ساخت این صندلی بود گفته بود که اگر برای اعدام او از تبر استفاده می شد راحت‎تر جان می داد. یکی از خبرنگارانی هم که شاهد این اعدام بود نیز گفته بود که صحنه دلخراشی را شاهد بوده است. 
اولین زنی که توسط صندلی الکتریکی اعدام شد "ماراتا پالس " بود که در زندان سینگ سینگ در سال 1899 اعدام شد. 
استفاده از صندلی الکتریکی همواره مورد انتقاد قرار گرفته است و این به این دلیل است که در بسیاری از موارد فرد محکوم طی چند مرحله در این روش جان داده است. با این وجود هنوز از این روش برای اعدام در آمریکا استفاده می‌شود. 
"پل پاول " آخرین فردی است که در 18 مارس 2010 در ایالت ویرجینیا یعنی همان ایالتی که چند روز قبل ترزا لویس زن عقب‎مانده ذهنی آمریکایی اعدام شد توسط صندلی الکتریکی اعدام گردید. 
اتاق گاز؛ روشی زجرآور برای اعدام متهمان 

بین سال‌های 1930 تا 1980، 952 نفر در ایالت‌های مختلف آمریکا در اتاق‌های گاز اعدام شدند. 
آخرین نفری که از طریق اتاق گاز در آمریکا اعدام شد شخصی به نام "والتر گرند " در ایالت آریزونا بود که در سال 1999 اعدام شد و هم اینک نیز از این روش برای اعدام در آمریکا استفاده می شود. 
هم اکنون نیز در 5 ایالت مختلف این کشور مانند ایالت آریزونا، کالیفرنیا، مریلند و میسوری و وایومینگ ا
ز این روش برای اعدام استفاده می شود ضمن اینکه این روش مختص به آمریکا بوده و در هیچ کشور دیگری اعدام از این طریق انجام نمی‌شود. 
بر اساس این گزارش طرح اولیه اعدام در اتاق گاز توسط متخصصان زهرشناسی آمریکا مطرح شده و سال 1920 در ایالت نوادا به قانون تبدیل شد. یکی از دلایل به وجود آمدن این روش شرایط بد متهمان هنگام نشستن روی صندلی الکترونیکی بوده است. 
سایقه این شکل از اعدام در آمریکا در گذشته به این گونه بوده که ابتدا محکومان را در سلول‌های ویژه‌ای قرار داده و شب که به خواب می‌رفتند بدون اطلاع قبلی فضا را از گاز پر کرده و به این ترتیب محکوم کشته می شد اما بعدها یکی از نیروهای پزشکی ارتش به نام سرهنگ " دلوس ترنر " در سال 1924 برای اولین بار اتاق‌های گاز فعلی را ایجاد کرد. 
گزارش اعدام اولین متهم به‏وسیله اتاق گاز در نوادا

در این گزارش آمده است اولین مردی که با این روش در "نوادا " اعدام شد فردی به نام "جی‌جونگ " اهل چین بود که در 8 فوریه سال 1942 در حالی که وکیلش تلاش زیادی کرد تا نشان دهد این‏گونه اعدام بسیار ظالمانه و خلاف قانون اساسی ایالات متحده است کشته شد. 
اعدام "جی‌جونگ " به این صورت بود که وی در ساعت 9:30 دقیقه صبح از سلولش به اتاق گاز منتقل شد. پس از نشاندن محکوم چینی روی صندلی، تزریق گاز به داخل اتاق شروع شد و "جی‌جونگ " در حالی که تلاش می‌کرد تا خود را رها کند اما بعد از مدتی بی‌حال شد. نکته حائز اهمیت اینکه اعدام این فرد چینی با این روش 30 دقیقه به طول انجامید. 
طبق این گزارش اولین زنی که با این روش اعدام شد "جوآنیتا اسپینلی " بود که در 21 نوامبر سال 1941حکمش به اجرا درآمد. 
برخی اوقات دو محکوم به اعدام را هم‎زمان در این اتاق‌ها روی صندلی‌آهنی می‌بستند که آخرین دفعه در سال 1962 دیده شده است.



موضوع مطلب : حقوق بشر

لوگو
سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 129
  • بازدید دیروز: 529
  • کل بازدیدها: 1101542
پیوندها